Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
15.11.2018, Jan Vítek, aktualita
Staré pecky v imitaci pecky, tak by se dala charakterizovat konzole PC Classic, která se snaží také těžit z úspěchu retro mini konzolí. Nabídnout nám může herní legendy jako Doom, Commander Keen a další. 
maiki (171) | 16.11.20185:52
Sice je to jedna z mála nových krabiček, co má alespoň analogový video výstup, což je v případě retra povinnost, neboť k retro konzoli patří i retro televize... ALE jelikož se jedná o PC a MS DOS věci, nedává mi tam kompozitní 15 kHz video výstup vlastně smysl žádný! Spíš by tam měl být klasický ­(E­)VGA 25­-31 kHz výstup. Vždyť hry na PC MS DOS používali většinou CGA až VGA a ani řádně nepoužívali 50 ­/ 60 Hz a VSYNC jako herní konzole Sega Nintendo apod. Ono vůbec hry na MS DOS byly většinou mohutná slátaniny kočkopsy z hlediska synchronizace a standardizace obrazu.

Jinými slovy, zbytečnost! Uvažující člověk si nainstaluje emulátor DOSBOX a Commander Keen spustí v celé parádě i na noutbuku s Atomem...
Odpovědět0  0
Docik (105) | 15.11.201811:26
Raspberry Pi a nainstalované Retropie je podle mně lepší cesta. Jednak je to levnější, druha vás nikdo neomezuje tím, že vám prodá Playstation Classic na kterém je uzamčeno pouze 20 her a víc jich tam nikdo nedostane, protože se tam nestrkají žádné SD karty, DVDčka ani to nemá internetové připojení. Prostě koupíte konzoli s 20 hrami....
Sice si na Retropie instalujete nelegální ROMky, ale jinou možnost vám nikdo nedává, viz Nintendo které dokonce bojuje proti webům které sdíleli ROMky her které už 30 a více let nikdo nehraje. Teď dali prý manželům co jeden takový web provozovali ­(bez zisků­) pokutu půl miliardy dolarů. Nevím co bych v takové situaci dělal, asi bych se šel zabít, protože to nemůže nikdo nikdy splatit.
Odpovědět0  0
Cemada (1222) | 15.11.201811:54
Jestli je to pravda, tak to je pěkně přehnaná reakce.

Jinak tenhle nápad ­(PC Classic­) se mi líbí.
Přeci jenom pro nás, co tyhle staré pecky hráli na základce apod. to nějakou hodnotu má.

Zrovna včera z nostalgie jsem zkusil nainstalovat Diablo 2 včetně LOD. Natahal tam všechny patche a...ono to maká! ­(přitom R7 1700 a Win10­). Fakt úplně v pohodě to šlape, žádní zrychlení, žádní sekání myši apod., 800x600 px ­(ale zkusím juknout jestli není nějaký mod na vyšší rozlišení­).

No to bude ­(s odpuštěním­)***** nostalgický víkend !!! :­-D
Odpovědět0  0
wrah666 (6205) | 15.11.201812:06
Ehm, což takhle vmware player ­(zdarma­) a udělat is pro každou nostalgii vlastní virtuální stroj? Co se týká prostředí pro hry, umí od ms dosu až po jakékoliv windows. A není to emulace, ale virtualizace, vše spolupracuje se současným hardwarem. ­(hm, nezkoušel jsem dos, ale snad to pro něj má také ovladač zvukovky­)
Odpovědět0  0
Cemada (1222) | 15.11.201812:36
Vmware znám a mám, i když v současnosti bez systému. Prostě se mi nechtělo to OS instalovat, takže jsem to zkusil přímo pod Win10. Ale na jiné nostalgické pecky to asi bude chtít to vmware nakopnout ­(už jenom ta nostalgie s Win95 či 98­) :­-D

Jenom samotný DOS? Hrabat se v příkazovém řádku, nakopnout Volkov Commander...nooo, i to možná prubnu :­-D
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.